середу, 28 березня 2012 р.

Екологи попереджають про близьку "водну кризу"


Екологи попереджають про близьку "водну кризу"Запаси прісної води на планеті постійно скорочуються
АР
Експерти вважають, що через 13 років людство чекає "водна криза".
"Згідно з прогнозом російських вчених, до 2025-2030 років обсяг прісної води, що споживає людство, зрівняється з її ресурсами. Тобто людство вперше серйозно зіткнеться з водною кризою. Вже зараз наша планета з населенням 7 млрд. осіб відчуває водний дефіцит. При цьому приріст населення триває, обсяг водокористування буде тільки зростати", - сказав засновник об'єднання Екокластер Олександр Коновалов.
За його словами, найбільшим споживачем води є сільське господарство.

"Близько 70% споживаної в світі води з поверхневих джерел і ґрунтових вод йде на іригацію сільськогосподарських земель, 20% використовується в промисловості і 10% - для побутових цілей", - зазначив А.Коновалов.
Він навів дані ООН, згідно з якими близько 700 млн людей в 43 країнах постійно перебувають в умовах «водного стресу» та дефіциту. Приблизно одна шоста населення Землі не має доступу до чистої питної води.
"Якщо не вживати заходів, то внаслідок нестачі води через 50 років перед багатьма людьми постане вибір - попити або поїсти, бо на те й на інше води просто не вистачить", - наголосив А.Коновалов.
Він додав, що основні запаси прісної води на планеті мають Росія і Бразилія.
Нагадаємо, минулорічна доповідь ООН свідчить, що наша планета нагрівається, а підвищення температур може привести до посилення повеней, посух та інших екстремальних погодних умов на планеті.
За матерiалами: Интерфакс

Немає коментарів:

Дописати коментар