понеділок, 19 березня 2012 р.

Патріарха Коптської церкви поховають в пустелі


Патріарха Коптської церкви поховають в пустеліПохорон Патріарха Олександрійського і Всієї Африки Шенуди III відбудеться у вівторок
Reuters
В Єгипті Коптська православна церква готується до похоронів Патріарха Олександрійського і Всієї Африки Шенуди III, який помер напередодні після тривалої хвороби.
Тіло патріарха буде виставлено для прощання у соборі Святого Марка в Каїрі. Похорони пройдуть у вівторок. Шенуда III буде похований у монастирі св. Бішон в долині Ваді-Натурні, відомої у християнській літературі як Скитська пустеля. На похорони патріарха збираються єпископи Коптської церкви з усього світу.
Місцеблюстителем престолу глави коптської церкви Єгипту став єпископ провінції Бухейра Пахомій. Він буде керувати однією з найдавніших християнських конфесій світу протягом двох місяців. За цей час копти мають обрати наступника Папи Шенуди Третього.

Очолити церкву може тільки священнослужитель, віком старший 40 років, який прийняв чернечий постриг більше 15 років тому. У первинних виборах беруть участь шановні представники коптської общини - як духовні, так і світські. Запропоновані ними кандидатури передаються на розгляд Святійшого синоду Коптської церкви, який відбирає трьох найдостойніших претендентів. Їх імена записуються на записках, які поміщаються в посудину. Потім хлопчик із зав'язаними очима опускає в нього руку і вибирає записку з ім'ям нового Папи.
Нагадаємо, що про смерть 117-го голови єгипетськихкоптів було оголошено 17 березня. Як повідомляють єгипетські ЗМІ, 88-річний Шенуда Третій страждав від пухлини легень та ниркової недостатності. Відспівування Папи відбудеться 20 березня в Кафедральному соборі Абасса.
 Шенуда очолював свою паству з 1971 року. Велика частина цього терміну припала на правління президента Хусні Мубарака - період процвітання коптської общини. Однак після його повалення десятимільйонна християнська громада Єгипту знову стала меншістю, яку переслідують.
За матерiалами: NEWSru.co.il, Радіо Свобода

Немає коментарів:

Дописати коментар