понеділок, 19 березня 2012 р.

Корреспондент: Реабілітація відьом. Знаменита інквізиція була одним з політичних інструментів боротьби за владу


Корреспондент: Реабілітація відьом. Знаменита інквізиція була одним з політичних інструментів боротьби за владуНімецький священик Хартмут Хегелер домігся від влади Кельна засудження полювання на відьом
anton-praetorius.de
Влада Кельна виправдала знамениту відьму, спалену 400 років тому, – що стало сигналом для вчених, які прагнуть розвінчати ключові міфи про Святу інквізицію, пише Олексій Бондарев у №9 журналу Корреспондент від 9 березня 2012 року.
Ні інквізиторів, ні відьом давно не лишилося, але примара боротьби за чистоту віри все ще бродить по Європі. І 2012 рік може ввійти в історію як переломний момент цієї боротьби. "Відьми" нарешті беруть гору над церквою, і допомагають їм у цьому, як не дивно, представники самої церкви.
Хартмут Хегелер, 65-річний протестантський священик і викладач слова Божого в одній зі шкіл Кельна, оголосив хрестовий похід проти Святої інквізиції і домігся дивного успіху.
У підсумку його діяльності влада Кельна офіційно засудила полювання на відьом, яке завершилося майже 400 років тому. За період з 1446 по 1662 роки в Кельні були викриті в чаклунстві понад 100 осіб. Всі вони були засуджені, і тільки за офіційними даними 38 з них були публічно спалені.
http://ua.korrespondent.net/journal/1329702-korrespondent-reabilitaciya-vidom-znamenita-inkviziciya-bula-odnim-z-politichnih-instrumentiv-borot

Немає коментарів:

Дописати коментар