неділю, 25 грудня 2011 р.

Папа Римський привітав християн з Різдвом


Папа Римський привітав християн з РіздвомПапа Римський привітав усіх християн з Різдвом
АР
Папа Римський Бенедикт XVI звернувся сьогодні опівдні з традиційним різдвяним посланням і благословенням, привітавши католиків усього світу зі святом Різдва Христового.
Звертаючись з балкона Собору Святого Петра у Ватикані до тисяч вірян, що заповнили величезну площу, і до всіх тих, хто слухає його по радіо і телебаченню, понтифік оголосив: Христос народився для нас. Бенедикт XVI зазначив, що Ісус означає Спаситель, і він був посланий на землю, щоб врятувати людей від зла, що існує всередині них: прагнення відокремитися від Бога, зарозумілої пихи, конкуренції зі Всевишнім і бажання самим вирішувати, що є добро, а що зло. "Тільки Бог, який є любов, може врятувати нас", - сказав понтифік.

У своєму різдвяному посланні Папа Римський за традицією закликав до відновлення "миру і стабільності" на Святій Землі через відновлення діалогу між ізраїльтянами і палестинцями. "Господь допомагає пораненому людству в багатьох конфліктах, які все ще обагрюють кров'ю нашу планету", - зазначив Бенедикт XVI.
Понтифік помолився також за припинення насильства в Сирії, де "вже пролито багато крові", а також за встановлення стабільності в Іраку та Афганістані і побажав відновлення всім країнам Північної Африки і Близького Сходу, зачеплених "арабською весною".
"Народження Спасителя підтримує перспективи діалогу і співпраці у М'янмі в пошуку спільних рішень. Різдво Спасителя забезпечує політичну стабільність в регіоні Великих африканських озер і сприяє зусиллям народів Південного Судану для захисту прав усіх громадян", - сказав Папа Римський.
Бенедикт XVI закликав допомогти народам Африканського Рогу, що страждають від голоду, і тим людям, хто змушений був залишити рідні домівки, ставши біженцями. Завершивши різдвяне звернення, Бенедикт XVI під радісні вигуки і оплески за традицією привітав вірян зі святом 65 мовами світу, в тому числі російською, білоруською та українською мовами.
Як повідомлялося, сьогодні католики, протестанти та парафіяни частини православних церковзустрічають Різдво за григоріанським календарем.
За матерiалами: РІА Новости

Немає коментарів:

Дописати коментар