пʼятницю, 16 грудня 2011 р.

Голова асоціації "Ковчег", яка об'єднує молодь УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, ХВЄ, отримав від одеського старця Іони благословення "не обмежуватися просвітницькою роботою, а йти далі"


Голова асоціації "Ковчег", яка об'єднує молодь УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, ХВЄ, отримав від одеського старця Іони благословення "не обмежуватися просвітницькою роботою, а йти далі"На днях карпатська Асоціація "Ковчег" (Львівська обл.), яка об'єднує молодь УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, ХВЄ (християни віри євангельської), провела Загальні збори з метою змінити керівництво та розвинути нові напрямки діяльності волонтерської доброчинної організації для освіти й оздоровлення дітей Карпат (сироти, учні з багатодітних родин та інакообдаровані діти шкіл та інтернатів м. Борислав), повідомляє кореспондент "Релігії в Україні" з посиланням на організаторов заходу.

Нові учасники "Ковчега" - диякон Олександр Парчевський, Олена Сапега (Львів - УПЦ), Андрій Галелюк (Дрогобич - УПЦ), Ростислав Ільків (Борислав - УПЦ КП),Катерина Клюзко (Київ - УПЦ) поділилися власним баченням ситуації з освіти, дозвілля та культурно-історичного просвітництва серед молоді й школярів. Православні табори в Україні, Польщі, Молдові, Білорусі, Словаччині й Росії нині скликають для співпраці наші родини. Паломницькі маршрути Карпатами, туристичні поїздки святинями Центральної та Східної Європи - все це нині завдяки ресурсам Церкви і суспільства на стикові просвіти й охорони пам'яток історії й культури  дозволило розвинути проект "БлагоДать".


Голова асоціації "Ковчег", яка об'єднує молодь УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, ХВЄ, отримав від одеського старця Іони благословення "не обмежуватися просвітницькою роботою, а йти далі"Здаючи звіт, лідер асоціації диякон Тарасій Андрусевич (УПЦ МП) поділився, як добровольцям "Ковчегу" в умовах провінційного занедбання волонтерського руху в Карпатах бувало важко проводити поїздки та організовувати оздоровчі й культурні виїзди святинями краю, влазячи у борги перед своїми найближчими родичами й сусідами, як часто переносилися заходи через те, що потрібно було заробити кошти на бензин, на харчування дітей у дорозі та й навіть на семінари у спецшколі-інтернаті в Бориславі з випуску газети "Борці слави" (http://www.carpat.info/borciSlavy3.pdf) та виготовлення й розвезення подарункових "Бориславських андрутів" до потребуючих у Бориславі, Львові.

Зокрема, за стартові будівельні роботи для приміщення "Ковчегу", яке впродовж літа вели члени асоціації та парафіяни різних Церков, ще треба повернути борг понад 7000 грн. і дозбирати за зиму ще 10 000 грн.

Голова асоціації "Ковчег", яка об'єднує молодь УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, ХВЄ, отримав від одеського старця Іони благословення "не обмежуватися просвітницькою роботою, а йти далі"Диякона Олександра Парчевського, як секретаря міжконфесійної комісії захисту святинь Львівщини, обрано головою "Ковчега" із вдячністю за рішучість у спільній праці з організації таборів освіти для дітей, оздоровчих екскурсій та поїздок  святинями Карпат, допомоги волонтерському служінню у важких умовах провінції:

- Я цього літа отримав благословення,  - розповідає диякон Олександр, - у старця Іони, що з православної Одещини. Причому він просив нас не обмежуватися просвітницькою роботою, а йти далі й рятувати Христове насліддя - дітей Церкви для вічності. Це було саме тоді, коли ми проводили православні скаутскі табори спочатку в Молдові, а потім на Буковині. Обидва табори називалися "Ковчег". Тому ми будемо раді усім організаціям, котрі захочуть увійти в ділання "Ковчегу". За це прошу всіх помолитися на освяченні головного храму нового православного Свято-Онуфріївського монастиря. Адже ця обитель дає нам творчий майданчик влітку 2012-го для проведення православних дитячих і скаутських таборів. Хай школярі з карпатських сіл та містечок відчують себе у "Ковчегові" літургійно-добровольчеському дляоздоровлення, освіти й професіонального зростання як воїни Христові "смирення, терпіння та труд - усе перетруть"!

Кожен, хто бажає допомогти розвитку добровольців Карпат з допомоги сиротам і школярам та молоді може жертвувати свої вклади та брати участь безпосередньо, увіковічнюючи святині, зберігаючи насліддя Христової Церкви - і духовне, і культурно-матеріальне (тел. 098 4141609).

Немає коментарів:

Дописати коментар