пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

Папа Римський закликав Вселенського Патріарха "показати світові, що ми є людьми зрілої віри"


Папа Римський закликав Вселенського Патріарха "показати світові, що ми є людьми зрілої віри"Католики і православні стоять перед однаковими викликами у культурній, соціальній, економічній, політичній та екологічній сферах. У зв’язку із необхідністю приймати ці виклики, нашим обов’язком є показати світові, що ми є людьми зрілої віри, людьми, які, незважаючи на напруження, є здатними працювати разом заради віднайдення істини і єдності. Як інформує Сatholicnews з посиланням на Ватиканське Радіо, про це Папа Бенедикт XVI написав у листі до Патріарха Константинополя Варфоломія І з нагоди свята Св. Андрія – покровителя православного світу.

Лист, написаний французькою мовою, Патріарху вручила делегація Папської Ради сприяння єдності християн на чолі з кардиналом Куртом Кохом в столиці Туреччини.

У листі Папа привітав усе православне духовенство і вірних, а також згадав нещодавню зустріч із Патріархом Варфоломієм І в Асижі під час дня роздумів заради миру і справедливості в світі.

Згадуючи про 20-ту річницю служіння Патріарха в якості духовного провідника православного світу, Папа наголосив на тому, що майбутнє євангелізації залежить від об’єднаного свідчення та любові, яку виявлятиме Церква, котру сам Христос заснував для своїх послідовників. Бенедикт XVI додав, що йому приємно спостерігати в серці служіння Патріарха прагнення до святості та об’єднаного свідчення, яке є настільки необхідним та сучасного секуляризованого суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар