вівторок, 15 травня 2012 р.

Кіріл збирається відвідати Україну для обговорення майбутнього «руского міра»


Патріарх московський і всея Русі Кіріл має намір відвідати Київ для участі в заходах щодо святкування Дня хрещення Русі 28 липня. Про це на прес-конференції сказав член правління міжнародної громадської організації "День хрещення Русі" Юрій Молчанов.
З його слів, 28 липня планується проведення міжнародних громадських слухань у Києві під головуванням Кіріла.

Крім того, організатори планують провести концерти, де виступлять музиканти, громадські діячі й учені в Києві, Москві (Росія) і Мінську (Білорусь).
Концерти відбудуться одночасно.
У свою чергу глава синодального відділу із взаємодії церкви й суспільства Російської православної церкви протоієрей Всеволод Чаплін повідомив, що під час слухань буде обговорений цивілізаційний шлях Росії, України й Білорусі й роль православної церкви в просуванні цим шляхом.
Як повідомлялось, раніше Кіріл констатував важливість збереження єдності між Україною, Росією й Білоруссю.
Нагадаємо, під час одного з візитів патріарха Кіріла до України в об’єктив журналістів потрапив годинник на руці Святійшого - фірми Breguet, ціна якого коливається від 28 тис. євро до 36 тис. євро залежно від компанії-продавця.
Згодом, очільник РПЦ пояснив, що цей годинник лежав у коробці, яку йому подарували в Україні.
Протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін вважає, що священнослужителі мають право носити дорогі речі, оскільки ці речі відображають суспільний престиж Церкви.
Читайте також: Ревнителі Царства Кесаря

1 коментар: