середу, 15 лютого 2012 р.

Глава УГКЦ: В Україні люди сьогодні набагато більше довіряють Церкві, ніж главі держави


Глава УГКЦ: В Україні люди сьогодні набагато більше довіряють Церкві, ніж главі державиГлава УГКЦ вважає, що церкві довіряють більше, ніж владі
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net
Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав заявив, що зараз український народ довіряє більше церкві, ніж владі.
Про це Предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) сказав у Німеччині на зустрічі з представниками духовенства та благодійної організації Kirche in Not. "Ми зараз переживаємо дуже складний період історії нашої держави, а також - присутності Церкви в Україні. Сьогодні відбуваються такі процеси, над якими, створюється враження, ніхто не має ніякого контролю, і ми не знаємо, що завтра чекає нас", - сказав Блаженніший Святослав.

Як повідомили в Департаменті інформації УГКЦ, до Німеччини Блаженніший Святослав прибув 11 лютого зі своїм першим офіційним візитом.

Глава УГКЦ зазначив, що на такому періоді невизначеності "люди не вірять нікому, але довіряють Церкві".

"Дуже цікаво, що люди сьогодні набагато більше довіряють главі Церкви, ніж главі держави. Це означає, що наша Церква відіграє величезну роль у сьогоднішньому українському суспільстві. У першу чергу - у розвитку громадянського суспільства в нашій державі. Завдяки економічній незалежності від держави у нас є свобода говорити правду ", - заявив Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ також подякував благодійній організації Kirche in Not за підтримку, яку з моменту свого заснування вона надає багатьом, зокрема, УГКЦ.

Як повідомлялося, раніше Синод єпископів Української греко-католицької церкви (УГКЦ) звернувся з листом до Президента Віктора Януковича, в якому висловив стурбованість через закриття шкіл і спекуляції на мовному питанні.
За матерiалами: УНІАН

Немає коментарів:

Дописати коментар