понеділок, 11 лютого 2013 р.

У Ватикані спростували повідомлення про проблеми зі здоров’ям Бенедикта XVI


Новини світу - У Ватикані спростували повідомлення про проблеми зі здоров’ям Бенедикта XVIУ Ватикані спростували повідомлення про проблеми зі здоров’ям Бенедикта XVI
АР
Глава прес-служби Ватикану падре Федеріко Ломбарді спростував повідомлення про те, що причиною рішення про зречення престолу 85-річного Бенедикта XVI став стан його здоров’я.
Ломбарді заявив, що "причиною зреченняБенедикта XVI  престолу став похилий вік".
Раніше він сказав журналістам, що у Ватикані стали помічати втому Папи.
За словами Ломбарді, решту років Бенедикт XVI проведе у монастирі на території Ватикану у молитвах, роздумах і роботі над книгами.
Ломбарді стверджує, що в історії Римсько-католицької церкви до сьогодні відомий один випадок добровільного зречення святого престолу - в XV столітті.

Проте відомо також, що у 1044 році італієць Теофілакт III, граф Тусколо, який після беатифікації прийняв ім’я Бенедикт IX, зрікся престолу після 12 років правління. Таким чином, Бенедикт XVI став третім папою, що зрікся престолу.
Президент Італії Джорджо Наполітано виступив з терміновою заявою, в якій висловив жаль у зв’язку з несподіваною добровільною відставкою понтифіка – "великого друга італійського народу".
Від імені "найближчого оточення" співчуття у зв’язку з несподіваною відставкою висловив декан кардинальської колегії кардинал Анджело Содано. Він подякував Бенедикту ХVI за вірне служіння Богу і вміле керівництво церквою. Кардинал оцінив це рішення як "чесне, благородне і відповідальне".

Конклав з обрання нового Папи Римського збереться у березні
Новини світу - Наступного Папу Римського оберуть в березніНаступного Папу Римського оберуть в березні
АР
Конклав кардиналів, який обере нового Папу Римського після відходу Бенедикта XVI, збереться в березні 2013 року, повідомляє телеканал Rai News24.
У понеділок, 11 лютого, Бенедикт XVI повідомив, що більше не може очолювати католицьку церкву через похилий вік. Він збирається залишити пост 28 лютого.
Зазначимо, що лише кілька днів тому в департаменті інформації Української греко-католицької церкви повідомили, що Папа Римський Бенедикт XVI збирався відвідати Київ 28 липня на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Немає коментарів:

Дописати коментар