понеділок, 11 лютого 2013 р.

Йде у монастир. Папа Бенедикт XVI зречеться престолу


Новини світу - Зречення Бенедикта XVI - третє за майже 2000-літню історію папстваЗречення Бенедикта XVI - третє за майже 2000-літню історію папства
Reuters
У понеділок, 11 лютого, 85-річний Папа Римський Бенедикт XVI зробив історичну заяву, висловивши бажання відректися від свого престолу. У галереї Корреспондент.net - добірка кращих знімків Бенедикта за майже восьмирічний період його папства.
За словами самого Папи, його рішення було добровільним - просто "немає більше сил, щоб виконувати всі свої обов'язки". "З цієї причини, а також добре усвідомлюючи всю серйозність цього акту, при повній свободі я заявляю, що я відмовляюся від служіння як  Римський єпископ, наступник святого Петра", - процитував Бенедикта представник Ватикану, повідомивши, що офіційно зречення відбудеться 28 лютого. Також офіційний Ватикан заявив, що новий Папа може бути обраний на початку Страсного тижня, 24 березня.

За словами глави Служби друку Святого престолу отця Федеріко Ломбарді, після зречення Бенедикт переїде в літню резиденцію Кастель Гандольфо, а після конклаву - в монастир на території Ватикану.
Нагадаємо, що зречення Бенедикта XVI - лише третє за майже 2000-літню історію папства. Як він прийшов до цього, і як взагалі зійшов на престол - читайте в історичній довідці від Корреспондент.net.
За матерiалами: Корреспондент.net

Немає коментарів:

Дописати коментар