понеділок, 9 квітня 2012 р.

У Колумбії десятирічна дівчинка народила дочку


У Колумбії десятирічна дівчинка народила дочкуВагітність у юних вайуу - не рідкість
AP
10-річна дівчинка з племені вайуу, що проживає на території Колумбії, народила здорову дочку.
Через те, що скелет дівчинки в її віці розвинений недостатньо для природних пологів, їй було проведено операцію кесаревого розтину.
За даними британської газети Sun, дівчинка народилася здоровою, її вага становить 2,5 кг.
Ефраїн Панчеко Казадей, директор лікарні, де народила дівчинка, розповіла про те, що в її практиці вже було кілька випадків вагітності у юних вайуу.

"Дівчатка у віці, коли вони повинні грати в ляльки, доглядають за власними дітьми – це шокує", – висловила вона свою думку.
Вік батька дитини невідомий, але відповідно до законодавства Колумбії, він не може бути притягнутий до відповідальності, оскільки плем’я вайуу живе за своїми законами.
Відзначимо, наймолодша мама в світі – перуанка Ліна Медіна народила сина у п’ять років. Ліна Медіна народилася 17 вересня 1933 року в Перу. Її батьки звернулися до лікарні через збільшення черевної порожнини дитини. Спочатку припускали, що у дівчинки пухлина, але незабаром лікарі виявили, що вона була на сьомому місяці вагітності. Доктор Херардо Лосада відвіз Ліну в столицю Перу до пологів. 14 травня 1939 Ліна Медіна народила хлопчика за допомогою кесарева розтину. Син дівчинки важив 2,7 кілограма і був названий Херардо – на честь лікаря. Хлопчик був вихований як брат Ліни. Він дізнався про свою справжню маму у віці десяти років. Херардо ріс здоровим, але помер в 1979 році у віці 40 років від хвороби кісткового мозку. Ліна згодом вийшла заміж, і в 1972 році народила другого сина. У 1930-і роки за підозрою у зґвалтуванні був затриманий батько Ліни, але його провину не змогли довести і чоловіка відпустили.
У 1934 році шестирічна Ліза з Харкова народила дочку від власного дідуся, колишнього моряка далекого плавання. Дівчинка виносила дитину зростом 50 сантиметрів і вагою 3 кілограми. Народжувала природним шляхом, але немовля при пологах загинуло.
У грудні 1957 року дев’ятирічна Ільда Трухільо народила 2,7-кілограмову дівчинку в госпіталі Ліми. Мати дівчинки помітила незвичайність у дочки в липні, але вона була вражена діагнозом лікаря, який констатував п’ятимісячну вагітність дівчинки. Ільда була згвалтована 22-річним двоюрідним братом, який жив з ними в одній кімнаті. Він був арештований відразу ж після того, як батьки дізналися про вагітність дочки.
У липні 2006 року в столиці бразильської Амазонії Манаусі дев’ятирічна індіанська дівчинка з племені апуріна народила дівчинку вагою 2,2 кілограма і зростом 42 сантиметри. Вагітна дівчинка надійшла до лікарні у квітні, після того, як група дослідників випадково побачила її в селі. На той момент дитина була хвора на малярію, пневмонію і недокрів’я. У лікарні з’ясувалося, що вона до всього ще й вагітна. Вона нічого не чула і не реагувала на навколишнє – чути навколишніх дівчинці заважали сірчані пробки, які видалили місцеві лікарі.
27 січня 2010 дев’ятирічна мешканка Китаю народила дитину. Він з’явився на світ за допомогою кесаревого розтину в лікарні міста Чанчунь, провінція Гирін. Вага хлопчика склав 2,8 кілограма, медики оцінили стан матері та новонародженого як гарний. Журналістам вдалося лише з’ясувати, що юна мати родом з міста Суньюань на північному сході країни, обставини, супутні вагітності, не розкривалися.
За матерiалами: РІА Новости, NEWSru.co.il

Немає коментарів:

Дописати коментар