середу, 30 липня 2014 р.

Українські Церкви відправляють десятки тонн гуманітарної допомоги в зону АТО


Українські Церкви відправляють десятки тонн гуманітарної допомоги в зону АТО24-25 липня, з благословення Патріаршого намісника УПЦ КП, митрополита Епіфанія, спільними зусиллями священиків і вірян Київської області було зібрано більше 60 тонн допомоги, яку відправлено в зону АТО. А в Київській єпархії УПЦ (МП) за декілька днів зібрали 23 тонни гуманітарної допомоги, яку доставили 26 липня мешканцям Донбасу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП і прес-службу УПЦ.

24 липня спільно з Київською облдержадміністрацією з міста Броварів було відправлено Переяслав-Хмельницькою єпархією УПЦ КП більше 10 тонн гуманітарного вантажу.

25 липня було завантажено і відправлено в м. Слов’янськ бронежилети, біноклі, берці, медикаменти, продукти харчування, одежу, засоби гігієни та інші необхідні речі з території Михайлівського Золотоверхого монастиря, де розміщується єпархіальне управління Переяслав-Хмельницької єпархії (25 тонн), а також із міста Бровари, де розміщено тимчасовий штаб зі збору гуманітарної допомоги (25 тонн).


Спочатку вантаж у супроводі священників поїде до Харкова. Там його зустрінуть військові і доставлять у зону АТО. Насамперед роздаватимуть їжу воякам, решту - мирному населенню у звільнених від терористів містах, зокрема, Слов'янську. Це вже не перша гуманітарна допомога від священників Української Православної Церкви Київського Патріархату.

26 липня, з благословення місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, група віруючих-добровольців із Києва доставила гуманітарну допомогу у місто Миколаївка Донецької області. 

Групу очолив клірик Київської єпархії протоієрей Захарія Керстюк, який за декілька днів зібрав 23 тони всього, що конче необхідно місцевому населенню зони АТО.

Це високоякісні продукти харчування (мука та мучні вироби, крупи, хліб, консерви, солодощі, питна вода), засоби особистої гігієни, миючі засоби, одежа, пальне та, навіть, генератор. Все це було передане мешканцям Миколаївки. 

Кількість населення міста — 15.000 чоловік. Багато хто поїхав, немало людей загинуло в результаті нещодавніх бойових дій.

Перший заступник Миколаївського міського голови Ірина Флорова подякувала представникам Української Православної Церкви, пообіцяла, що привезений вантаж буде розподілений адресно, а також поділилася планами щодо відновлення нормальних умов життя в регіоні.

Учасники делегації також побували у містах Слов’янськ та селищі Семенівка — поспілкувалися з місцевими жителями та військовослужбовцями і правоохоронцями, які охороняють територію населених пунктів на блокпостах.

На кожному з них групу та вантаж пропускали на підставі супроводжувального листа, підписаного головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископом Луганським і Алчевським Митрофаном.

Це вже другий транш гуманітарної допомоги жителям Донбасу, що здійснюється в рамках місії «Милосердя без кордонів».

Немає коментарів:

Дописати коментар