понеділок, 13 січня 2014 р.

ПАТРІАРХИ КІРІЛ ТА ІЛЛЯ II: СКЛИКАТИ ВСЕПРАВОСЛАВНИЙ СОБОР НЕ МАЄ СЕНСУ

Предстоятелі Російської та Грузинської Православних Церков на зустрічі в Москві дійшли до висновку, що скликати Всеправославний собор безглуздо, поки не досягнута згода всіх Помісних Церков щодо конфліктних питань, повідомляє Православие.BY.
Патріархи Кіріл та Ілля 
 "Було порушено питання про Святий Собор, який повинен бути в майбутньому, і я думаю, ми прийшли до єдиної думки, що поки не будуть врегульовані всі питання, які стоять між православними церквами, скликати собор не має сенсу", - сказав на зустрічі з російськими журналістами грузинський патріарх, який перебуває з візитом у Москві у вівторок.

На зустрічі з Іллею Другим у понеділок патріарх Московський Кіріл заявив, що поспішні спроби "скоро провести Собор, без належної підготовки" можуть призвести до ускладнень у міжправославних відносинах.
Ідея скликання Всеправославного собору виникла півстоліття тому. Було визначено десять тем собору, за якими весь цей час велася підготовка. Такий тривалий період пов'язаний з необхідністю знайти згоду між церквами. Зараз залишилися неузгоджені позиції за двома темами: надання автокефалії (самостійності церкви) і диптихи (офіційний порядок перерахування православних Церков). 
Українська Православна Церква Київського Патріархату назвала нещодавно свої умови для успішного проведення Всеправославного Собору.

Немає коментарів:

Дописати коментар