суботу, 7 вересня 2013 р.

Збори духовенства Київської єпархії (додано відео)

3 вересня 2013 р. в Актовій залі Київської православної богословської академії відбулися збори духовенства Київської єпархії. Збори духовенства очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. У засіданні взяли участь митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та єпископ Вишгородський Агапіт.
Збори розпочались співом молитви «Царю Небесний».
Патріарх Філарет проінформував священнослужителів про постанови Помісного собору та Архієрейського собору УПЦ Київського Патріархату, що відбулися 26-28 червня ц.р. у м. Києві. Його Святість представив духовенству Патріаршого намісника - митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія, якому згідно рішень собору передано церковне керування парафіями у Київській області. Предстоятель закликав духовенство підтримувати діяльність єпархіального управління, для того, щоб Київська єпархія зростала і Церква активно звершувала своє служіння у Київській області. "Якщо буде у єпархії центр сильним, то і сама єпархія буде зростати, і про це повиннен турбуватись не тільки архієрей, але і ви всі, які служите у цій єпархії" - сказав Патріарх у своїй промові до духовенства.

Після Патріарха мав слово митрополит Епіфаній. Архіпастир розповів священнослужителям про діяльність і адміністративний устрій єпархіального управління та закликав пастирів до спільної праці на ниві Божій.
Слід відзначити, що єпархіальне управління буде знаходитись у Києві за адресою: вул. Трьохсвятительська 6а. Секретарем єпархіального управління було призначено благочинного Броварського району протоієрея Михаїла Лесюка, а обласним благочинним парафій Київської області - протоієрея Василя Чупровського, благочинного Києво-Святошинського району.
Наприкінці зустрічі Святійший Патріарх Філарет та митрополит Епіфаній відповіли на питання духовенства.
Завершилося засідання спільною молитвою.

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  
Прес-центр Київської Патріархії http://cerkva.info/ru/news/patriarkh/3815-zbory-duhovenstva-kyivskoi-eparhii.html

Немає коментарів:

Дописати коментар