неділю, 2 лютого 2014 р.

Тиждень молитви за єдність християн об’єднав православних, греко-католиків і протестантів України


Тиждень молитви за єдність християн об’єднав православних, греко-католиків і протестантів України24 січня 2014 року священнослужителі та вірні УПЦ КП, УГКЦ, ВСО ЄХБ, СВЦ ХЄВ та ЦХВЄУ зібралися в молитовному будинку київської церкви «Філадельфія» на богослужіння й обговорення шляхів зближення християн різних конфесій, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Богослужіння відкрив пастор Анатолій Козачок, він представив першого гостя – священика УГКЦ Ігоря Шабана, який розповів про історію та ідею проведення Тижнів молитви за єдність християн. Кардинал УГКЦ Любомир Гузар закликав віруючих укріпитися: «Серед смутку і болю цих днів, радіймо в Ісусі Христі, Який для нас народився!» 

Словами апостола Павла, «чинити молитви за всіх людей, бо Бог хоче, щоб усі люди спаслись і прийшли до пізнання істини», закликав вірян старший пресвітер Київської області ВСО ЄХБ Михайло Андрашко. «Україно, схаменись! Покайтесь, люди, і Господь помилує наш народ», - закликав представник баптистської спільноти.

Священнослужитель УПЦ КП о. Павло у свою чергу запросив усіх до роздумів над цьогорічним текстом Тижня молитов про єдність християн: «Чи ж Христос поділився?» (1кор. 1.12-13). 

На необхідності зберігати віру в Ісуса, навіть коли всі людські ресурси вичерпалися, наголосив пастор Дмитро Булах з Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри. «Віримо не в себе, а в Того, Хто все діє на добро. Не міццю і не силою, але тільки Духом Моїм, говорить Господь Саваот», -- сказав пастор СВЦ ХЄВ.


Тиждень молитви за єдність християн об’єднав православних, греко-католиків і протестантів УкраїниСтарший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко розповів про переговори, які цього дня відбулися між членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) та Президентом України Віктором Януковичем: «Ми хотіли дати Президенту добрі поради, достукатися, щоб зупинити кровопролиття в державі,  - розповів лідер п’ятидесятників. - В Україні роками панувала неправда, вона накопичувалася, зростала щораз більше, і тепер той «нарив» прорвало, і не так легко знайти рецепт ліків… Якщо у правді відсутня любов, то це не є правда. Ісус Христос показам в нам правду: вона милосердна, добротлива, бере удар на себе. Саме це ми й радили Президенту. Бо неможна з людьми жорстоко!»

Михайло Паночко нагадав, що у народу є вихід – це Господь. І є духовна зброя – це молитва. «Я вірю, що процес, який ми спостерігаємо нині в Україні, має стати очищаючим, має багатьох людей струснути, отверезити, - відзначив він. - Бо, як кажуть, неправдою світ обійдеш, назад не вернешся, і прийшла пора з неправдою прощатися в Україні. Церква Христова має стати проповідником і стовпом правди, не зважаючи на обличчя. І я радий, що священики сьогодні говорили правду в очі Віктору Януковичу».

«Мабуть, ніколи ще традиційна міжконфесійна молитва за єдність християн в Україні не була настільки актуальною і нагальною, як нині.  З 18 по 26 січня у церквах різних християнських деномінацій тривали спільні молитви про єдність християн та встановлення миру в нашій країні», – підсумував пастор Анатолій Козачок.

Немає коментарів:

Дописати коментар