суботу, 2 квітня 2016 р.

Укол майбутнього. 6 проривів, які можуть змінити сучасну медицину.


Болезаспокійливі пластирі, біонічні очі, системи проти облисіння – ці та інші досягнення сучасної медицини формують вигляд медицини майбутнього.
NEC Corporation of America
Болезаспокійливі пластирі, біонічні очі, системи проти облисіння – ці та інші досягнення сучасної медицини формують вигляд медицини майбутнього.
Журналісти видання Men's Health назвали 6 нових розробок і методик лікування, які сьогодні вважаються проривами, а завтра можуть стати частиною стандартної медичної практики.
Болетамувальний пластирВчені з Уорікського університету розробили пластир, який вводить ібупрофен в організм людини через шкіру. Болезаспокійливий ефект може тривати до 24 годин. Розроблювачі вважають, що протягом 3 років пластир може вийти на ринок.

Презерватив, який бореться з ВІЛ. Група дослідників з Техаського університету A&M розробила презерватив, зроблений з гідрогелю з добавками рослинних антиоксидантів, що мають властивості анти-ВІЛ. Випробування розробки, що забезпечує додатковий захист від інфекції, почнуться в цьому році.
Біонічний очейКомпанія Second Sight створила протез сітківки Argus II, який покликаний подолати пігментний ретиніт – спадкове захворювання, що приводить до сильного погіршення і втрати зору. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США вже схвалило його для використання на території країни.
Винищувач другого підборіддя. Препарат Kybella допомагає позбутися другого підборіддя без хірургічного втручання. Він вводиться ін'єкційно в область підборіддя і руйнує жирові клітини, змушуючи друге підборіддя буквально "розтанути". У минулому році Kybella отримала схвалення від FDA.
Охолоджуюча система проти облисіння. Розробка компанії Dignitana під назвою DigniCap перешкоджає випаданню волосся у хворих на рак, що проходять хіміотерапію. Вона охолоджує шкіру голови і зменшує кровопостачання, завдяки чому протипухлинні препарати не так активно атакують волосся.
Трансплантація калу. Процедура, що називається трансплантацією фекальної мікробіоти, передбачає пересадку фекальних бактерій від здорової людини хворій. Використовується для лікування захворювань кишечнику, зокрема псевдомембранозного коліту.
Джерело: http://nv.ua/ukr/techno/science/ukol-majbutnogo-6-proriviv-jaki-mozhut-zminiti-suchasnu-meditsinu-107165.html

Немає коментарів:

Дописати коментар