неділю, 22 грудня 2013 р.

За що стояти далі на Майдані?

Після 30 дн. у багатьох виникає таке запитання. За що ми стояли? Давно всі розуміють що не лише за асоціацію з ЄС. Ми стояли проти міліцейського свавілля і проти кримінальної влади.Чи змінилось щось?
Роман Мельниченко ,
Священик. Практикуючий психолог.
Коли ми говоримо про ЄС, то мусимо визнати, що в цій темі українці не монолітні. В кращому випадку лише 50% українців за вступ до ЄС і ця тема поки не та тема яка може об’єднати два береги Дніпра та Крим.
А що може нас об’єднати?
Українці і українки ви маєте зрозуміти дуже просте: над вами стоїть лукава, кримінальні, безбожна, злочинна влада. Це багатоголова гідра, змій, пожираючий вас дракон. Чи це неясно?!

Ось ви виходите з дому чи квартири і вже тут перед вами перші злочини проти вас, перші кримінальні дії вчинені із-за вашої байдужості. Якщо ви вийшли з квартири то переважно потрапляєте в гнилий, з облізлою фарбою під’їзд, який має ремонтувати ЖЕК за ваші гроші, які ви платите кожного місяця. Темний смердючий підвал, залатані абияк дахи, чи це не злочин проти вас? Чи це не дія цієї прогнившої системи на чолі з урядом, президентом і верховною зрадою? Ці всі гроші вкрали! Ваші гроші! Чи ви цього не розумієте? От і вийдіть на Майдан за це.
Йдемо далі. Ви вийшли на асфальт і який він? В ямах, вулиці засніжені, влітку закидані сміттям і багнюкою, бо знову ж таки ваші гроші було вкрадено. Як можна цього не розуміти? Ви і далі так хочете жити? Ви хочете жити гірше ніж в країнах Африки? А це вже зараз так – почитайте відомості. Якщо ви самі продовжуєте кидати сміття на вулицю, чи в лісі, то на Майдані вам робити нічого, ви така ж свиня як і ті проти кого цей Майдан стоїть. Адже той хто кинув бичок такий же самий як і той хто виливає хімікати в річки. Тому знімайте свою свинячу маску і гайда вичищати авгієві конюшні влади!
Тепер ви потрапляєте в магазин. І що тут? Тут над вами знущаються і обдурюють далі. А чому так? Тому що риба гниє з голови, тому що закони не працюють, тому що наверху криміналітет, злодії і безвольні раби системи. І ось перед вами ковбаса за 50 і за 100 грн. І ви думаєте є в них різниця? Ви впевнені? Ви впевнені на всі 100%, що вас не розводять? Ви впевнені що купуєте в аптеці якісні ліки, а не підробку? Ви впевнені що в маслі нема пальмової олії, а в дитячому харчуванні ГМО? Ви впевнені що все що є у продукті відображено на упаковці? Ви впевнені, чи ви наївні? Якщо ж ви знаєте, що не можете бути впевнені в якості, а це ваше здоров’я і здоров’я ваших дітей, то чи це не привід вийти на Майдан? Чи це не привід прибрати цю смердючу голову яка мала б слідкувати за якістю продукції щоб зберігати здоров’я народу за наші ж гроші?
Коли ви їдете в автобусі то чи дають вам квиток? І тут вас обманюють, а точніше розводять за ваші ж гроші. Коли трапиться, не дай Бог, аварія як ви доведете, що були пасажиром щоб отримати страховку? Але якщо ви і матимете цей білетик, то чи вірите ви на всі 100 що вам виплатять цю страховку? Або якщо ви вдарили свій застрахований автомобіль, ви точно знаєте що вам виплатить страхова? Точно?
Навколо у людей забирають бізнес, вбивають мерів міст і бізнесменів, платять смертельно низькі пенсії, платять основну частину заробітної плати в конверті (знову ж таки позбавляючи майбутнього), залякують журналістів, ґвалтують дівчат перевертні у погонах, б’ють киями дітей на Майдані, саджають у тюрми, після страшних тортур, невинних. Скільки ми це же терпітимемо? Доволі!
Ви думаєте я перебільшую? Згущаю фарби? Я священик Бога живого і перші з ким я спілкуюсь – це люди які страждають. Це народ який страждає від несправедливості, від поборів, народ який задихається. Але щоб дихати потрібно очистити навколишнє середовище. І хто може це зробити? Міліція? Прокуратура? Суди? Це ж голови однієї гідри!
Я привів не так багато прикладів того обману що навколо вас. Але цей обман не тільки в магазинах і на асфальті. Це є в школах, які обдирають батьків, інститутах де не ставлять «добре» без хабаря, лікарні які не лікують вмираючого на вулиці, бо у нього в карманах мало грошей. Скільки ще терпіти? Це РЕМи, Газконтори, ЖЕКі і інші контори в купі з міськ- та сільрадами де до вас відносяться як до лайна і порожнього місця. Ви можете сказати там теж українці, а чи не знаєте ви що риба гниє з голови? Чи не знаєте ви що злодії тягнуть за собою інших злодіїв, що приховувати свої чорні справи? У нас в Ірпені влада примушує працівників міськради їхати на антимайдан і це стадо їде забувши український, народжений в глибинах «козацького роду» вислів: «рабів в рай не пускають»!
Повторю, що я писав раніше у своїх враженнях про Майдан (читай тут повністю -http://blogs.korrespondent.net/users/blog/iereyr/a127850).
«І що я побачив на Майдані? Що я бачу в собі і в людях які зі мною тут? Я бачу відродження нації, українського духу, справжніх українців і українок! І ми віримо в самих себе, надіємось на те що прокинеться все краще в нас самих, любимо один одного таким як є, а не розрізняємо на регіони, країни, віросповідання, мовлення. Ми не проти когось чи за когось, ми проти брехні, корупції, ледарства, обману -  в собі, і ми за правду і любов - в собі. Ми не за когось чи проти когось, ми – за себе!
Який сенс у продовженні Майдану? Можливо він і приведе до політичних змін, але зміни ці будуть іти еволюційно, поволі, тепер ми знаємо що чудес в цьому сенсі не буває. Не достатньо вибрати когось і що так буде щастя всім. Потрібно вибрати і проконтролювати РОБОТУ тих кого ми вибрали, показати їм КОМУ ВОНИ СЛУЖАТЬ і що БУДЕ коли вони не працюватимуть на НАРОД, тобто на НАС, на МЕНЕ.
Потрібно вийти і зібрати сміття не лише як це робиться на Майдані, а в межах всієї країни. Потрібно подавати руку людям які піднімаються чи спускаються по слизьким сходам не лише на Майдані, а в межах всієї країни. Потрібно очиститись від п’янства не лише на Майдані, а в межах всієї країни. Потрібно допомагати ліками, їжею, одягом тим хто цього потребує не лише на Майдані, а в межах всієї країни. Потрібно доносити своє слово, свою волю не лише до політиків великого рангу через Майдан, а до чиновників всіх рівнів в межах країни, бо вони служать нам за наші гроші! Потрібно молитись не лише на Майдані, а в межах всієї країни. Потрібно проявляти толерантність, терпимість, шану до людей різної статі, віку, віри, мовлення не лише на Майдані, а в межах всієї країни. Потрібно всім разом і завзято працювати не лише на Майдані, а в межах всієї країни!
Майдан – це прививання всім політикам, а нам -  це сповідання своєї сили, значимості, мужності і можливостей впливати на державотворення.
Нехай Майдан стоїть ще, ця мала закваска! І чим довше вона простоїть тим більше тіста сквасить»!

Ось вам коротко роздуми для національної ідеї та смислу того за що ще стояти на Майдані.

При цьому від зла добра не чекай. Влада нинішня – зло. А з іншої сторони сам не роби зло як вони! Сам не ставай зло! Розпочнеш робити зло – не зупинишся! Тільки мирний протест! Тільки ненасильницькі дії! Тільки мирно стоїмо на Майдані, мирно стоїмо біля адміністрації президента, верховної ради, кабінету міністрів, мирно перекриваємо їм дороги, можливість рухатись, працювати (читай красти). Все мирно і тоді ми переможемо. Тоді на нашій стороні Бог і добро. Тоді ми не станемо як вони!
Молись, терпи, люби, працюй, стій на Майдані і Майданах країни!
Слава Богу! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар