середу, 5 червня 2013 р.

Міжнародний мистецький фестиваль «О-FEST» в БУЧІ (8 червня) ! :-)



Вперше в Україні 8 червня у ландшафтному парку м. Буча та 9 червня у Національній опереті України відбудеться подія світового значення – Міжнародний мистецький фестиваль «О-FEST»
(Оперета-Опера-Мюзикл-Фест)

Музично-театральний проект, заснований спільно Київським національним академічним театром оперети та Бучанською міською радою, гармонійно поєднає у собі класичний та «open-air» формат. У основній програмі фестивалю – оперета, опера та мюзикл у виконанні учасників фестивалю, а у багаточисельних виступах гостей фестивалю ще й джаз, фольк, естрадна музика, сучасна поезія, саунд-інсталяції та чимало новацій.
У фестивалі беруть участь артисти-вокалісти з України, Росії, Австрії, Румунії, Литви, Польщі, Хорватії, Казахстану, Азербайджану, Ірану та інших країн. Серед них світові зірки - солістка Віденської опери Лєна Бєлкіна, соліст Маріїнського театру, фіналіст Міжнародного конкурсу «Бі-Бі-Сі» «Співак світу» Андрій Бондаренко, лауреат Першої премії конкурсу ім. Л. Паваротті Олексій Саяпін та ін.

Спеціальні гості фестивалю – український естрадний співак, народний артист України Олександр Пономарьов та українська джазова і оперна співачка Джамала.
Серед почесних гостей – Надзвичайні та Повноважні посли з країн-учасниць фестивалю, відомі артисти, музиканти, провідні політичні, культурні та громадські діячі.
Мета фестивалю – популяризація та розвиток мистецтва оперети, опери та мюзиклу у музично-театральному житті різних країн, розширення шляхів інтернаціонального культурного співробітництва. Фестиваль покликаний розширювати гастрольну географію українських митців та колективів, а також залучати до співпраці з вітчизняними митцями представників європейської та світової культурної еліти.
Художній керівник Київського національного театру оперети, з .д. м. України Богдан Струтинський: «Проведення «О-Фесту» в Україні – це своєрідний виклик часу. Об’єднуючи на одній сцені провідні музично-театральні жанри: оперету, оперу та мюзикл у виконанні відомих митців з різних куточків світу, ми робимо одразу декілька рішучих кроків назустріч Європі. Там уже давно за добру традицію – літні театри та музичні фестивалі. В Україні така інтерактивна форма обміну досвідом, талантами й емоціями, беззаперечно, має право на життя. І «О-Фест» тому яскравий доказ».
Голова Бучанської міської ради Анатолій Федорук: «Кожна людина має мрію, хоча б один раз у житті зробити щось велике, грандіозне. Для мене особисто, можливість долучитися до організації такого масштабно дійства як міжнародний фестиваль «О-Фест» - чудова нагода реалізувати цю мрію. Я радий і гордий, що саме в нашому місті буде проходити фестиваль. Відтепер проведення «О-Фесту» - традиційне свято для міста Буча».

Фестиваль триватиме 2 дні:
8 червня - м. Буча: мистецькі акції відбуватимуться у мальовничому ландшафтному парку з 12:00 до 18:00;
19:00 - Гранд-концерт у літньому театрі парку.
9 червня м. Київ - музичний салон та круглий стіл для журналістів за участю організаторів та учасників фестивалю (Музична вітальня ім. Івана Козловського, вул. Хрещатик, 50)початок о 15:00;
Міжнародний флеш-моб «Музика єднає серця» (Олімпійська площа) та виступ симфонічного оркестру Національної оперети (початок о 18:00) Гала-концерт - Київський національний академічний театр оперети (вул. Червоноармійська, 53/3), початок о 19:00
Акредитація для журналістів обов’язкова 
* 14: 00 - для представників ЗМІ надається автобус, який відправиться від Національної оперети до м. Буча;
* 15:00 – обід;
* 17:00 – прес-конференція
Прес-служба Київського національного академічного театру оперети
(044) 287—74-84; 096- 629-25-18; 050-604-68-20
Прес-секретар театру оперети Мащенко Катерина
Керівник літературно-драматургічної частини Трощановська Оксана Анатоліївна

Немає коментарів:

Дописати коментар