четвер, 29 листопада 2012 р.

Піст


                                                  Слава Ісусу Христу!
Про піст багато сказано. Додати щось важко, але спробую.
Правда про піст: людина вмерла через їжу. Як так? Дуже просто. Випробування яке було дане їй для розвитку особистості полягало в тому, щоб заборонений  плід залишавсь недоторканним. Людина була створена особистістю, вільною та незалежною і знала вона це не просто із слів Творця. Якби людина опиралась у цьому знанні лише на Слово Бога, то завжди була б тінь того, що вона насправді не має свободи. Тому слово Бога про те, що людина вільна, було втілене в Едемі у вигляді Дерева із забороненим плодом.
І ось людина порушує «піст» і з тим плодом у людину входить смерть. Тепер людина втратила зв'язок із Богом Живим і з Джерелом вічного Життя, яким Він був. Це Джерело було втілене в Едемі під виглядом Дерева Життя. Тепер все що їсть людина приводить до смерті. Символічним є те, що ми перед тим як щось з’їсти мусимо його умертвити. Мертве в смерть, чи не іронія долі? А може страшна правда?

Відтоді людська природа з’єднана із смертю навіки. Як мертвий може зруйнувати власну смерть? Ніяк. З того часу людина творить міфи про потойбічне життя душі, реінкарнацію, тощо аби примиритись хоч трохи із страхом смерті, який  скрізь переслідує і нищить саму суть життя. І ось приходить Спаситель. Він Новий Адам, Він початок нового життя, Він воскресає з мертвих і знову нам відкрито доступ до Дерева Життя - це Його Тіло й Кров. Він каже: Хто їсть Тіло Моє і п’є Кров Мою, то має життя вічне… Тепер єдина їжа в світі яка не в смерть – це Він. І ось ще одна правда про піст: через їжу ми стали мертві і через їжу тепер отримуємо можливість жити вічно. «Не хлібом одним живе людина». Вибір за нами. 

Священик Роман Мельниченко

Немає коментарів:

Дописати коментар